Opplevelser

Hundekjøring og kanefart kan bestilles også om du ikke har opphold i Tretopphyttene. Prøv hundekjøring med vogn eller fartsfylt Kickbike vår og høst

Naturopplevelsene ved Tretopphyttene er nære og intense. Bålkos og grilling, åtte meter oppi trærne, med en nydelig utsikt over villmarksnatur.

Alt vi leverer er i størst mulig grad basert på vilt fra skogen og lokale varer. Vi baker brød og knekkebrød selv. Egg, eplejuice og speltmel leveres fra lokale bønder på Nes/Helgøya. 

Hundekjøring med folkekjære, godlynte huskyer og lokale, erfarne hundekjørere er en stor, spennende og morsom naturopplevelse! 

Tretopphyttene er bygd i allmenningsskogene med et vidstrakt skogsveinett med lite biltrafikk – godt egnet for sykkelturer. 

Kanefart er utrolig stemningsfullt med fakler og bjeller i skumringstimen, eller når mørket har senket seg over skogen. 

Langs skogsveien på toppen av Danseråsen har vi innredet en lavvo med overnattingsplass til inntil åtte personer på senger og feltsenger.

Tretopphyttene ligger i områder med tidlig og stabil skisesong, bortsett fra Klatrehytta som ligger ved Mjøsa.

Ved Tretopphyttene, bortsett fra Klatrehytta, er det gammeldags vinterføre med ypperlig sparkforhold store deler av vinteren. 

Vi har 4 par truger for fri bruk for våre Tretopphyttegjester, bortsett fra i Klatrehytta. Trugene henger på hyttevegg, rekkverk eller i utebod. 

Tretopphyttene samarbeider med Helgøya klatrepark. Norges vakreste og Innlandets største! Den består av 9 løyper,13 ziplines - alt i alt 142 klatreelementer

Vi har laget en liten natursti som starter bak Lavvoen vår på Danseråsen. Den er egnet for barnefamilier og kan brukes vår, sommer og høst. 

I de små vannene ved Lerkhytta og Himmelhytta kan du som gjest fritt prøve fiskelykken. 

Det er små vann, oppdemt eller naturlig, ved alle Tretopphyttene, unntatt ved Furu og Klatrehytta. 

Det er små vann, naturlige eller oppdemt ved alle Tretopphyttene unntatt ved Furuhytta og Klatrehytta. Disse små vannene egner seg best til lek med kano.

Tretopphyttene ligger i almenningsskogen. Det er fritt fram for alle å plukke bær.